Børnefestival - sådan!

Lige fra morgenstunden, tirsdag d. 27. juni, summede der af liv på pladsen udenfor Skagen kirke. Teltet var sat op, derefter ankom hoppeborgene og nogle af kirkens mange frivillige og ansatte begyndte at gøre klar til årets Børnefestival. Vinden var aftaget og solen skinnede – ja, det var ikke bare heldigt for Børnefestivalen, men en ren ”gudfældighed”, som der blev sagt mange gange i løbet af dagen. Og når solen skinner, får man lyst til at tage på udflugt for at besøge Børnefestivalen, og nogle af byens mange dagplejere mødte op som nogen af de første. Derefter ankom feriegæster, skagboer, børnehaverne, SFO’erne fra både Brovandeskolen og Skagen skole og mange andre.

Det er skønt at arrangere Børnefestival i Skagen, når både solen og de lokale bakker op. Dagen bød på kreative aktiviteter, masser af kage og boller, snobrød, popcorn, hop i hoppeborgene, masser af leg og god underholdning ved Klovnen Tapé. Ja, Tapé kunne både jonglere og tage benene på nakken til stor morskab for både store og små. Som noget nyt havde Børnefestivalen besøg af repræsentanter fra Kræftens Bekæmpelse, som fremstillede armbånd sammen med børnene. Armbåndene blev lavet af helt særlige perler, som skifter farve i solen, og så ved man, at nu skal der smøres med solcreme for at passe på sig selv.

Undervejs i programmet var der også Bibelfortælling i kirken, hvor der var besøg af store stærke Samson, som lader sig narre af Dalila til at fortælle at hans kræfter sidder i håret.

Dagen sluttede af med en velbesøgt Børnegudstjeneste og derefter aftensmad udenfor kirken. Alt i alt en dejlig og vellykket dag ved kirken, som lader sig gøre pga. mange frivillige kræfter og lokal opbakning, hvilket Skagen kirke er meget taknemmelig for.

Det sker i Skagen

KIRKE - SKOLE - SAMARBEJDE

Hvert år tilbydes skolerne i Skagen at deltage i Skagen kirkes tilbud om Skole-kirke undervisning. Det er en undervisning, der foregår i kirken, sognehuset eller måske på kirkegården, men helt på skolens præmisser, hvilket betyder, at det er ikke forkyndende undervisning.

Emnerne der tages op, er planlagt på en sådan måde, at kristendomsundervisningen og Fælles Mål fra Undervisningsministeriet tilgodeses. Det er emner om højtiderne, bibelhistorier, noget om symboler, salmesang, kirkekunst osv. I kirken har vi mulighed for at skabe et andet rum for undervisningen, det at være i kirken, giver jo en anden baggrund for fortællingerne og undervisningen, end det at være i et skolelokale. Det er også vigtigt, at der er gode oplevelser og kreative projekter medtænkt i undervisningen. Vi har et rigtig godt samarbejde med skolerne om denne undervisning, og det er vi meget glade for i Skagen kirke. Vi har ca. 35-40 skolebesøg om året.