Årets konfirmandgospel

Tirsdag den 2. oktober var alle konfirmanderne samlet til en dag i Skagen kirke med sang og musik.

Musiker Joachim Hejslet Jørgensen kom og var sammen med konfirmanderne tirsdag formiddag og over middag, hvor der blev indøvet gospelsange til den store guldmedalje. Der var gang i konfirmanderne, på flere måder, men en stor del af deres energi blev lagt i sangene og de fleste slog sig løs og sang godt med på de livsbekræftende gospelsange. Flere havde også mod på, at skulle synge solo til aftenens koncert.

Kl. 19.00 var der så inviteret til Gospelgudstjeneste, hvor alle forældre, bedsteforældre og andre interesserede var inviterede. Det blev en FEST og det var godt. Konfirmanderne gjorde det godt, og det gjorde Joachim Hejslet og hans band bestemt også. Det var 6. gang, at der var Konfirmandgospel i Skagen kirke og vi glæder os allerede til næste år.

Det sker i Skagen

Årets Børnefestival

Fandt sted i lige i begyndelsen af sommerferien. Kirkens græsplæne blev omdannet til en legeplads for børn i alle aldre. Tre festlige hoppeborge opstillet, så store og små kunne bruge deres kræfterher. Der var et hyggeligt bålsted på græsplænen. Over bålet poppedes popcorn og der blev bagt snobrød i lange baner.

I år stod tryllekunstner og bugtaler Hans Jørn Østerby for underholdningen for små og store.

For de voksne, som kom forbi – med eller uden børn eller børnebørn – var der mulighed for at sidde og få en kop kaffe. En festlig dag med masser af sol og godt humør.

VELLYKKET U-MESSE I SKAGEN KIRKE

Torsdag d. 15. feb. var der fuld gang i Skagen kirke, da årets U-Messe blev afholdt netop her.

En flok unge skagboere og unge fra Frederikshavn havde sammen med sognepræst Henrik Bang-Møller, lærer Mads Bang-Andersen og flere kirke – og kulturmedarbejdere planlagt årets U-Messe. En Ungdomsgudstjeneste med masser af musik leveret af Joachim Hejslet Jørgensen m. band og et dejligt kor sammensat i anledning af U-Messen. U-Messen indeholdt også en dialogprædiken, nadver og film.

Der kom en god flok unge både fra Bangsbostrand Kirke, fra Dronninglund Ungdomsskole og vores lokale konfirmander, så der var godt fyldt op på kirkebænkene denne aften. Igen var der også en god flok af Skagen kirkes frivillige, der løftede en stor opgave i løbet af dagen og aftenen med tilberedning af mad og andet forefaldende arbejde.Alt i alt en god oplevelse, som vi kan se tilbage på med stor glæde og tilfredshed.

Endnu engang blev der fest i Skagen kirke, da Joachim Hejslet Jørgensen, hans band og Skagen kirkes seje og modige konfirmander spillede og sang for og med os til Gospelgudstjeneste tirsdag aften d. 24. okt. Alle kan være med og publikum får lov til både at synge og bevæge sig i forbindelse med de fængende gospelsange, der er på programmet. I år var det 5. år, der blev afholdt konfirmandgospel og det var igen i år en god og livsbekræftende dag, som konfirmander, præster og kirke – og kulturmedarbejderen fik sammen med Joachim Hejslet, og ikke mindst publikum, da aftenens koncert og gudstjeneste satte i gang. Aftenens koncert bliver bygget op lige fra de første spæde juhu-råb, hvor man bare skulle turde, at få lyd ud af munden til ”Mester Jakob”, over ”Oh, when the Saint” til numre af Carpark North. Og det blev en fest, som Joachim Hejslet havde lovet alle deltagerne lige fra morgenstunden af. Så i Skagen kirke glæder man sig allerede til næste års Gospelgudstjeneste med Joachim Hejslet og de nye konfirmander. SE ALLE BILLEDERNE

Skole-kirke-samarbejde

Hvert år tilbydes skolerne i Skagen at deltage i Skagen kirkes tilbud om Skole-kirke undervisning. Det er en undervisning, der foregår i kirken, sognehuset - eller måske på kirkegården -  men helt på skolens præmisser, hvilket betyder, at det er ikke forkyndende undervisning.

Her mediterer Indskolingen fra Skagen skole på kirkebænkene til sagte toner fra orglet.