VELLYKKET U-MESSE I SKAGEN KIRKE

Torsdag d. 15. feb. var der fuld gang i Skagen kirke, da årets U-Messe blev afholdt netop her.

En flok unge skagboere og unge fra Frederikshavn havde sammen med sognepræst Henrik Bang-Møller, lærer Mads Bang-Andersen og flere kirke – og kulturmedarbejdere planlagt årets U-Messe. En Ungdomsgudstjeneste med masser af musik leveret af Joachim Hejslet Jørgensen m. band og et dejligt kor sammensat i anledning af U-Messen. U-Messen indeholdt også en dialogprædiken, nadver og film.

Der kom en god flok unge både fra Bangsbostrand Kirke, fra Dronninglund Ungdomsskole og vores lokale konfirmander, så der var godt fyldt op på kirkebænkene denne aften. Igen var der også en god flok af Skagen kirkes frivillige, der løftede en stor opgave i løbet af dagen og aftenen med tilberedning af mad og andet forefaldende arbejde.Alt i alt en god oplevelse, som vi kan se tilbage på med stor glæde og tilfredshed.

Det sker i Skagen

Endnu engang blev der fest i Skagen kirke, da Joachim Hejslet Jørgensen, hans band og Skagen kirkes seje og modige konfirmander spillede og sang for og med os til Gospelgudstjeneste tirsdag aften d. 24. okt. Alle kan være med og publikum får lov til både at synge og bevæge sig i forbindelse med de fængende gospelsange, der er på programmet. I år var det 5. år, der blev afholdt konfirmandgospel og det var igen i år en god og livsbekræftende dag, som konfirmander, præster og kirke – og kulturmedarbejderen fik sammen med Joachim Hejslet, og ikke mindst publikum, da aftenens koncert og gudstjeneste satte i gang. Aftenens koncert bliver bygget op lige fra de første spæde juhu-råb, hvor man bare skulle turde, at få lyd ud af munden til ”Mester Jakob”, over ”Oh, when the Saint” til numre af Carpark North. Og det blev en fest, som Joachim Hejslet havde lovet alle deltagerne lige fra morgenstunden af. Så i Skagen kirke glæder man sig allerede til næste års Gospelgudstjeneste med Joachim Hejslet og de nye konfirmander. SE ALLE BILLEDERNE

Skole-kirke-samarbejde

Hvert år tilbydes skolerne i Skagen at deltage i Skagen kirkes tilbud om Skole-kirke undervisning. Det er en undervisning, der foregår i kirken, sognehuset - eller måske på kirkegården -  men helt på skolens præmisser, hvilket betyder, at det er ikke forkyndende undervisning.

Her mediterer Indskolingen fra Skagen skole på kirkebænkene til sagte toner fra orglet.