Børn og Bøn

At bede sammen med sine børn, det er at give dem en god og vigtig gave, fordi de på den måde selv får lært at bede. Men hvordan gør vi det lige, hvis vi ikke selv bruger bønnen i det daglige. Det er altid godt, at bede Fadervor sammen med børnene, den bøn har Jesus selv lært os, den står i Bibelen i Matthæusevangeliet kap. 6., og den indeholder alt det, der er nødvendigt, som Jesus selv udtrykker.

Bogen ”Kære Gud….hør lige her” af Janne Bergkvist Lillelund kan anbefales, da den indeholder gode tegninger og bønner til disse. På www.lohse.dk findes også nogle Bedeterninger, som er en både anderledes og lidt sjov måde, at gå til emnet bøn på. På Skagen kirkes hjemmeside under ”aktiviteter”, ”børn og familier” findes et lille kompendium med forskellige bønner, der kan bedes sammen med børn, dette kompendium kan frit downloades.

Det at bede, er egentlig bare at sige, hvad man har på hjerte. At takke for livet og de ting, man lige kommer til at tænke på. Bønnen er også at bede for sine nærmeste, at bede for dagligdags ting, som giver mening sammen med barnet og at bede for det, man kan være bekymret for eller spændt på. At lette sit hjerte og sine tanker overfor Gud. Det vil være naturligt, at lade bønnen blive en del af putte-ritualet, at bede en bøn, bede Fadervor og at synge en aftensang.

Det er godt, at lære at bede til Gud. Det giver en mulighed for, at lette sit hjerte, og at dele sine tanker og bekymringer med ”en” der er større end en selv. Kære Gud, tak for i dag, Tak for hele dagen. Fri os fra alt ondt Og bevar os hos dig.