Eftermiddagsmøde onsdag den 5. februar kl. 15.00

"Sønderjylland" v/ Kristian Ditlev Jensen

Evigt ejes kun det tabte. Foredrag om Sønderjylland – Steder og mennesker. Det var egentlig Henrik Ibsen, der skrev det lille bonmot om, at man faktisk bliver tættere knyttet til det, man – næsten – har oplevet at miste. Sådan har mange danskere, og ikke mindst sønderjyderne, det med Danmarks sydligste område, netop Sønderjylland.

Da Kristian Ditlev Jensen udgav bogen ”Sønderjylland – Steder og mennesker” i 2014 fik den flotte anmeldelser. Bogen handler om et af det smukkeste områder i Danmark, med flot og barsk natur, megen danmarkshistorie, mange spændende mennesker og et utal af særlige specialiteter. Den stiller skarpt på mad som pølser, kaffebord, marsklam og vadehavsmuslinger, men forfatteren har også blik for kniplinger og særlige udsmykningstraditioner.

Sønderjylland er et af de steder i Danmark, hvor man bedst kan se ”sort sol”, og området er rigt på smukke gamle byer, fantastiske kirker og imponerende teglværker. Det sønderjyske sprog er en historie for sig, og sønderjyder er en særlig folkefærd. Alt dette fortæller Kristian Ditlev Jensen om, og bogen – og derfor også foredraget – er spækket med forfatterens egne fotos af landskaber, fugle, kirker, mennesker – kort sagt: af hele Sønderjylland. Viden om Sønderjylland er mere relevant end nogensinde, fordi det i år er genforeningsår. Det er nu 100 år siden, at Danmark genvandt en stor del af det, som man havde tabt i 1864. Vel mødt!

Der er fri entré til eftermiddagsmødet - af hensyn til kaffetraktementet vil vi gerne have tilmelding

senest dag tirsdag den 4. februar kl. 12.00

Det sker i Skagen