Koncert med Krydsfelt i Hulsig kirke

Onsdag den 19. juli kl. 19.30

Et uhøjtideligt møde mellem folkemusik, middelalder-, barok- og klassisk musik, der væves sammen på nye måder og skaber et krydsfelt mellem stilarter, tider og to talentfulde unge musikere.

Krydsfelt er en duo bestående af to kunstnere med hver sin musikalske baggrund: På den ene side - klassisk kunstmusik og på den anden - traditionel folkemusik. I mødet mellem de to forenes deres instrumenter og genrer i en musikalsk fortælling, der strækker sig tilbage i historien, til en tid hvor der ikke fandtes skillelinjer i musikken, som vi kender den idag.

Nicolas Koch-Simms hører til en af de ganske få i verden med en konservatorieuddannelse på drejelire. Hans instrument er fascinerende i sin mangfoldighed af lyde og klange, og ligesom drejeliren hvis rødder peget både tilbage og frem i tiden, så strækker Nicolas repertoire sig over et væld af musikalske genrer.

Monica Schmidt Andersen er uddannet solist og musikperformer på klassisk blokfløjte. I Monicas hænder forvandler blokfløjterne (for hun har mere end én i tasken) sig til alt fra nattergale til dansende kvinders trin på markedspladsen.Lethed, ynde og frihed gennemsyrer hendes spil.

Krydsfelts repertoire består af en bred vifte af musik fra forskellige tidsperioder, som dækker over både klassisk musik og folkemusik. Som repræsentanter for hver deres genre arbejder duoen i skæringspunktet mellem de to - og med det krydsfelt, hvor den klassiske musik og folkemusikken har mødtes og ladet sig inspirere og berige af hinanden igennem tiden og op til idag

Om koncerten En koncert med Krydsfelt er som at træde ind i et musikalsk laboratorium. Der er ingen noder, kun nærvær. Der er selvironi og humor og plads til spontane klapsalver, spørgsmål og små historier om musikken og dens samtid. Som repræsentanter for hver deres genre arbejder de to musikere med skæringspunket imellem klassisk - og folkelig musik, og med det krydsfelt hvor disse har ladet sig inspirere og berige af hinanden igennem tiden.

Koncerten trækker en rød tråd igennem musikhistorien, og repertoiret strækker sig fra tidlig middelaldermusik over renæssance - barok, folkemusik og klassisk musik helt op til i dag.

Programbilletter á kr. 75 ved døren.

Efter koncerten byder vi på en forfriskning