BUSK gudstjeneste

Søndag d. 27. okt. kl. 10.30 inviteres igen til BUSK gudstjeneste i Skagen kirke.

BUSK står for børn, unge, sogn og kirke og denne søndag bliver BUSK gudstjenester afviklet ud over hele landet og det er de kirkelige Børne – og ungdomsorganisationer, der igennem mange år, har taget initiativ til disse gudstjenester, for at sætte fokus på børn og unge i kirken. I år er temaet ”Stjerne for hinanden”, og det er meget aktuelt at sætte fokus på, hvordan vi kan være ”en stjerne”, en ven og en næste ind i hinandens liv, i stedet for at skulle være så fokuseret på, at være ”stjerne” i vores eget liv.

ALLE er meget velkomne til BUSK i Skagen kirke, hvor vi også denne dag skal fejre dåb.

Familiekirke

I Skagen kirke har vi nu givet vores hverdags Børne - og Familiegudstjenester navnet "FAMILIEKIRKE".
Med dette navn, ønsker vi at fortælle, at gudstjenesterne er for hele familien.
Vi er sammen om Gud i kirken, hvor vi hører fortællinger fra Bibelen, vi synger salmer og be’r bønner. Og det kan jo gøres på flere måder. Fortællinger kan gøres levende igennem dialog, drama, optrin o. lign, der er ofte ”ting” involveret, sådan at man bedre kan huske og forstå det, vi hører om. Når der skal synges salmer, så behøver man jo ikke altid at sidde stille. Vi bevæger os til salmerne, laver fagter og gør det på den måde nemmere og måske også lidt sjovere at være med for alle aldersgrupper.

Den halve time i kirken går som regel hurtigt, og når vi er færdige her, ja, så er der aftensmad i Sognehuset. Som regel er det kødsovs og pasta, men måske finder vi også på noget andet en gang i mellem. Det er skønt at kunne sætte sig til bordet, og aftensmaden er klar. Her er tid til snak og hygge. Når børnene er færdige med at spise, så kan de nå at lege lidt i Sognehusets børne- og spillerum.
Der er stadig mulighed for at være tidligt hjemme, sådan at de mindste kan komme i seng, og de større børn kan komme videre til andre aktiviteter eller måske hjem og lave dagens lektier.

Skagen kirke har et stort ønske om at lave kirke for hele familien. Så når vi indbyder til ”Familiekirke”, så er det for både små, store og større børn, det er for forældrene, og så er bedsteforældre og andre interesserede helt uden børn også meget velkomne. Vi ser også ”Familiekirken” som en hjælp til familiens dåbsoplæring.

Skagen kirke