Messy Church i Sognehuset tirsdag 24. september

Messy Church betyder ”rodet kirke” og hvorfor så lave rod i kirken eller Sognehuset?

Det betyder, at vi skal være kreative sammen, der er tid til snak og hygge over kaffen og vi fremstiller noget, der kan bruges i forbindelse med den korte gudstjeneste/andagt. Det er et arrangement for hele familien, hvor vi begynder med drop-in fra kl. 16.00. i Sognehuset. Der vil være kaffe, the og saftevand på kanden. Kl. 16.15 – 17.15 er der åbent i de kreative værksteder, hvor vi fremstiller noget der har med dagens tema at gøre. Ca. kl. 17.15 samles vi til en kort gudstjeneste. Derefter spiser vi aftensmad og arrangementet er færdigt ca. kl. 18.30.

Vi håber, at rigtig mange har lyst til at være med til MESSY CHURCH – så kom frisk til, at lave ”rod i kirken”.

Gud og Spaghetti

Børnegudstjeneste, familiegudstjeneste, ja, kært barn har mange navne.

I Skagen kirke har vi nu givet vores hverdags Børne - og Familiegudstjenester et nyt navn. Det er vigtigt for os at signalere noget om, hvad det handler om. Ja, og faktisk handler det om ”Gud” og om ”spaghetti”. Vi er sammen om Gud i kirken, hvor vi hører fortællinger fra Bibelen, vi synger salmer og be’r bønner. Og det kan jo gøres på flere måder. Fortællinger kan gøres levende igennem dialog, drama, optrin o. lign, der er ofte ”ting” involveret, sådan at man bedre kan huske og forstå det, vi hører om. Når der skal synges salmer, så behøver man jo ikke altid at sidde stille. Vi bevæger os til salmerne, laver fagter og gør det på den måde nemmere og måske også lidt sjovere at være med for alle aldersgrupper.

Den halve time i kirken går som regel hurtigt, og når vi er færdige her, ja, så kommer vi til ”spaghettien”, for så er der aftensmad i Sognehuset. Som regel er det kødsovs og spaghetti, men måske finder vi også på noget andet en gang i mellem. Det er skønt at kunne sætte sig til bordet, og aftensmaden er klar. Her er tid til snak og hygge. Når børnene er færdige med at spise, så kan de nå at lege lidt i Sognehusets børne- og spillerum. Der er stadig mulighed for at være tidligt hjemme, sådan at de mindste kan komme i seng, og de større børn kan komme videre til andre aktiviteter eller måske hjem og lave dagens lektier.

Skagen kirke har et stort ønske om at lave kirke for hele familien. Så når vi indbyder til ”Gud og spaghetti”, så er det for både små, store og større børn, det er for forældrene, og så er bedsteforældre og andre interesserede helt uden børn også meget velkomne. Vi ser også ”Gud og spaghetti” som en hjælp til familiens dåbsoplæring.

Skagen kirke