Du er her: 

Lukket Kirkegårdskontor - telefonen er åben

Kirkegårdskontoret er lukket på grund af Corona-smitteudviklingen i Nordjylland og den aktuelle nedlukning til og med den 3. december 2020

• Kirkegårdskontoret er lukket for personlig henvendelse, men vi træffes telefonisk, mandag - fredag fra kl. 10:00 – 11:00. Tlf. 98 44 26 44.

• Eller send gerne en e-mail til kgleder@skagenkirke.dk, så svarer vi tilbage hurtigst muligt.

• Hold øje med vores hjemmeside: www.skagenkirke.dk, samt vores facebookside - Skagen kirke, hvor vi løbende vil holde dig orienteret om det, der sker i Skagen kirke.


Kirkegårdskontoret

Chr. X's Vej 30, 9990 Skagen

Kontoret har åbent 

mandag - fredag kl. 10 - 11 eller efter aftale

tlf: 98 44 26 44

email: kgleder@skagenkirke.dk

 

 

Kirkegårdene

Skagen har tre kirkegårde. Ved afviklingen af kirkegården ved Den Tilsandede Kirke oprettede man en ny kirkegård på Markvej. I 1884 tog man en ny kirkegård i brug på Chr. X?s vej, den såkaldte Assistens-kirkegård. Her finder man mange af guldalderens malere begravet, Anna og Michael Ancher, P.S. Krøyer, Carl Locher, endvidere byens og kirkens arkitekt Ulrik Plesner. Der forefindes også et monument fra 1948 for fiskere, der omkom på havet uden at blive fundet, med alle navne fra 1862 til i dag. Ligeledes er der en del gravmonumenter for omkomne tyske og engelske soldater under de to verdenskrige. På kirkegården findes et kapel, bygget af Plesner, indviet 1925 til brug ved begravelser. Den tredje kirkegård er i Højen. Mellem klitter, hoteller og sommerhuse finder man denne særprægede kirkegård med klokketårn. Her finder stadig begravelser sted. 

Nyt fra kirkegården

Granpyntning

Oktober er lig opstart med granpyntning på landets mange kirkegårde, og vi er allerede i gang med at planlægge årets granpyntning.

Vi starter i uge 43, ligesom sidste år. Metoden bliver som sidste år med gran på tråd og med en dekoration til at slutte båndet af med. Plænestenspyntning bliver bundet på rammer.

Har de en aftale med os om, at vi skal granpynte, men selv passer og renholder gravstedet, skal man huske at fjerne div. sommerblomster og evt. luge, så gravstedet er klar til granpyntning.

GRANPYNTNING & PRISER - se prislisten