Takster på Skagen kirkegårde 2020

tlf: 98 44 26 44

email: skagenkgleder@mail.tele.dk

Kirkegårdene

Skagen har tre kirkegårde. Ved afviklingen af kirkegården ved Den Tilsandede Kirke oprettede man en ny kirkegård på Markvej. I 1884 tog man en ny kirkegård i brug på Chr. X?s vej, den såkaldte Assistens-kirkegård. Her finder man mange af guldalderens malere begravet, Anna og Michael Ancher, P.S. Krøyer, Carl Locher, endvidere byens og kirkens arkitekt Ulrik Plesner. Der forefindes også et monument fra 1948 for fiskere, der omkom på havet uden at blive fundet, med alle navne fra 1862 til i dag. Ligeledes er der en del gravmonumenter for omkomne tyske og engelske soldater under de to verdenskrige. På kirkegården findes et kapel, bygget af Plesner, indviet 1925 til brug ved begravelser. Den tredje kirkegård er i Højen. Mellem klitter, hoteller og sommerhuse finder man denne særprægede kirkegård med klokketårn. Her finder stadig begravelser sted.

Nyt fra kirkegården

På Regeringens pressemøde den 23. marts, er det besluttet, at Kirkegårdens personale, som arbejder udendørs og ikke har nævneværdig kontakt til andre mennesker, kan genoptage deres arbejde, så længe de gældende regler for at begrænse smitte, bliver overholdt.

Bemandingen på kirkegården er tilpasset den aktuelle situation omkring Corona/Covid-19 og vi kan derfor ikke garantere det samme serviceniveau, som vi plejer. Du bedes derfor som gæst og kunde have forståelse for dette.

Vær opmærksom på følgende, når du besøger kirkegården:

Overhold Sundhedsstyrelsens råd og vejledninger – se opslag, ophængt på kirkegårdenes skraldespande.

Hold afstand til andre og kontakt ikke kirkegårdens ansatte.

Der er fjernet grandækninger og de som mangler deres personlige rammer til plænesten, kan kontakte Kirkegården telefonisk eller på mail, da vi har gemt rammerne. Der er plantet forårsblomster og vandet på kirkegården er igen åbnet. Der er sat vandkander frem ved vandhanerne, men vi gør opmærksom på, at berøring af vandhaner, kander og skraldespande er på eget ansvar, så husk selv at medbringe håndsprit.