Amahl - og miraklet

LØRDAG DEN 14. DECEMBER KL. 15.00 I SKAGEN KIRKE

Amahl – og miraklet er en juleopera, som Nordisk Eksperimentalscene opfører i Sct. Catharinæ Kirke, Hjørring, Frederikshavn Kirke og Skagen Kirke den 13., 14. og 15. december i år. Operaen er komponeret og skrevet af den italiensk-amerikanske komponist Gian Carlo Menotti i 1951 – i øvrigt som verdens første tv-opera. Den er i én akt.

Forestillingen er en familieforestilling over den bibelske fortælling om de Tre Vise Mænd, der belæsset med rige gaver følger en stjerne, som vil lede dem til en nyfødt kongesøn. På vejen får de natligt logi hos en fattig kone og hendes invalide søn, Amahl. Før natten er omme, og selskabet må bryde op for igen at følge stjernen, vil vi opleve både musik, dans og drama.

Musikken transskriberes fra symfoniorkester til et ensemble af violin, cello, fløjte, obo, fagot, horn, klaver og slagtøj. Instruktionen står skuespiller og instruktør Mads-Peter Neumann for. Rikke M. Kursch, der til daglig er organist ved Skagen Kirke, er korleder og kapelmester. Og til at varetage scenografi og kostumer er valget faldet på den unge designer Mine Neumann. Hun har et sikkert øje for det spektakulære og kunstnerisk nytænkende, men altid forankret i solidt håndværk.

Billetter kr. 210 for voksne og 75 kr. for børn under 12. Købes på ticketmaster.dk eller Skagen Turistbureau.