Kristian Ditlev Jensen

Kære Skagbo.

Da jeg af kirkeministeren i juni måned blev udnævnt som ny kirkebogsførende sognepræst i Skagen – med indsættelse i embedet den 11. august i år i både Skagen Kirke og Hulsig Kirke – følte jeg et stik af ren lykke.

Det er snart ti år siden, at jeg første gang forelskede mig hovedkulds i Danmarks top under et tilfældigt besøg, og lige siden har jeg været tilbage hvert eneste år. Derfor glæder jeg mig nærmest usigeligt til at komme i gang med arbejdet som præst heroppe. Både min professionelle og min personlige baggrund er sammensat. Som studerende har jeg arbejdet med en kombination af litteraturvidenskab og teologi på Københavns Universitet, og jeg har også gået på Forfatterskolen under digteren Poul Borum. Jeg har levet i næsten 25 år som kulturjournalist, og i næsten 20 år som forfatter. Jeg har skrevet elve bøger indtil videre – og en lille smule af én af dem blev faktisk til på Klitgården i Skagen.

Først i en sen alder valgte jeg at studere til præst, så jeg var 46 år, før jeg blev ordineret i Haderslev Domkirke. Siden da har jeg været præst i en lille landsby i Sønderjylland. Ved siden af præstegerningen skriver jeg videre – på bøger og som litteraturkritiker i Weekendavisen – og laver radio på Radio24syv. Personligt har jeg også en baggrund præget af bred erfaring. Jeg er vokset op i underklassen og har derfor helt fra barnsben kendt til både smalkost, overgreb og trange kår. Mit liv har budt på voldsomme nedture, ufatteligt held, dyb sorg og store sejre. Så jeg kender mange af livets sider, også de helt mørke. Jeg har rejst i hele verden og boet i længere perioder i både Japan, England og Italien. Jeg er i dag 48 år, enlig og far til tre drenge, hvoraf én allerede er voksen.

Med venlig hilsen Kristian Ditlev Jensen