Ny præst i Skagen og Hulsig pastorat

I september gav vi os gav os i kast med at søge præst til den plads, som skulle udfyldes efter Per Rasmussens afrejse til Silkeborg. Den 1. oktober viste det sig, at der var kommet et antal ansøgninger, hvoraf én stak ud som mest interessant for os. Ham ville vi gerne have til Skagen. Niels Berthelsen er så glad for Skagen i forvejen, at han udover at skrive en ansøgning til os også søndag morgen, dagen før ansøgningsfristen, kørte fra Aarhus for at gå i kirke i Skagen. Senere havde menighedsrådene for Hulsig og Skagen lejlighed til at mødes med ansøgeren mere formelt i forbindelse med en ’prøve-prædiken’ efterfulgt en god gensidigt oplysende samtale. Da Niels Berthelsen fik besked om, at vi enstemmigt i menighedsrådene i Hulsig og Skagen havde indstillet ham til præstestillingen, var hans tilbagemelding et meget glad ja-tak med tilføjelse af en stilfærdig bemærkning om, at han synes vi var modige! Vores replik var umiddelbar og ærlig: det synes vi ikke selv, men vi har da ikke overset, at du ikke er nogen ’vårhare’.

Niels Berthelsen er gået ind i sin sidste 10-års periode for en præsteansættelse – men vi har tillid til, at vi med ham får en velfungerende præst, som har et godt erfaringsgrundlag for at kunne gå ind i arbejdet fra dag 1 ved siden af Lene Ladefoged Fischer og Henrik Bang-Møller.

Indsættelse af Niels Berthelsen skal finde sted i både Hulsig og Skagen den 6. januar 2019 – først i Hulsig kirke kl. 9.00 og efterfølgende i Skagen kirke kl. 10.30 – ved provst Viggo Ernst Thomsen. Og sædvanen tro lader vi ikke muligheden gå fra os til at spise frokost i Sognehuset i forlængelsen af indsættelsesgudstjenesten - lidt efter kl. 12 - så vi på passende måde kan byde Niels Berthelsen velkommen i Skagen-Hulsig pastorat. Menighedsrådene i Hulsig og Skagen