Juledugen

Juledugen i Skagen kirke

Igen i år vil du kunne finde Juledugen i Skagen kirke fra 1. søndag i advent og frem til d. 20. dec.

Inspirationen til Juledugen kommer fra Lisbeth Smedegaard Andersens salme ”Det var så forunderlig klart i nat” (100 salmer nr. 800), hvor hun i de fem vers bevæger sig fra kaos til skabelse, fødsel, inkarnation til håbet og helt ind i ”Guds hjerterum”. Billederne i salmen er vedrørende og taler ind i et nutidigt hverdagsliv. Sideløbende kunne man også tage sit afsæt i ”Dejlig er jorden” (DDS nr. 121), der ligeledes peger på skabelse vers 1, inkarnation vers 3 og livets gang vers 2 – ”Slægt skal følge slægters gang”.

Med denne Juledug, der er en meter bred og 20 meter lang, beskrives det nedslag som Jesus Kristi fødsel er. Et nedslag i en verden der er skabt, og som giver os et håb om livets muligheder i en tilværelse, der både rummer glæde og smerte. Juledugen er bestemt et besøg værd og der vil være materiale tilgængeligt i kirken, der forklarer Juledugens billeder og temaer. Så kig indenfor i Skagen kirke og gå en tur på Juledugen.