Vendsyssel Festival: Dannebrog 800 år

HEINAVANKER - et estisk korensemble under ledelse af Margo Kôlar

Mandag den 5. august kl. 19.30 i Skagen kirke.

Legenden fortæller at i 1219 faldt Dannebrog ned fra himlen i Tallinn. Estlands hovedstad. Det er 800 år siden. Det Estiske sangensemble præsenterer et program med musik fra den tidsperiode. Heinavanker består af 7 sangere, dirigeret af komponisten Margo Kõlar. Ensemblet synger musik fra alle tidsaldre, spændende fra den tidlige middelalder til nykomponeret musik. Ensemblet har sine rødder i den liturgiske sang (gregoriansk) og renaissansens polyfoni, men synger lige så virtuost estiske folkesange og moderne kompositioner af nulevende estiske komponister f. eks. Arvo Pärt og Cyrillus Kreek.

Ensemblets dirigent, komponisten Margo Kõlar skriver arrangementer som ikke blot sætter dem i en tidstypisk ramme, men som levendegør de gamle melodier. Heinavankers virtuose klang og stemmebeherskelse tilføjer en tidløs kvalitet til både den kirkelige som den verdslige musik. Programmet er sammensat af melodier og musik som blev spillet og sunget i Estland på den tid da Dannebrog faldt ned fra himlen. Koncerten varer en time.

Entré 100 kr. Billetter kan købes ved indgangen eller i forkøb under omtalen af koncerten på Vendsysselfestivals hjemmeside www.Vendsysselfestival.dk https://vendsysselfestival.billetten.dk/search/Heinavanker