Orgelmatiné i Skagen kirke

Fredag den 19. juli kl. 12.00 med organist Rikke Kursch

Skagen Kirkes Egen organist Rikke Kursch spiller denne fredag populære orgelstykker.

Koncerten indledes med Diderich Buxtehudes toccata Fuga og Ciaconne I C-dur. Buxtehudes populære præludium åbnes med en stor pedalsolo som efterfølges af en fri og fabulerende stil som fastslår den festlige C-dur toneart i en slags tag fat mellem pedalet og manualet. Midterstykket er en fejende fuga og stykket afsluttes med en stor ciaconne. Denne form består af et pedaltema som præsenteres og derefter lægger grund til en række variationer i manualet.

Næste værk er J.S. Bachs berømte toccata og fuga i d-mol. Toccataen har fungeret som underlægningsmusik for en mængde gysere og storladne film. Værkets åbning med de store opbyggede akkorder giver en meget dramatisk stemning. Og den storslåede fuga giver med det hurtige tema en fornemmelse af flugt over stok og sten. Dette værk er uden tvivl et af orgellitteraturens mest spillede og mest populære.

Koncerten afsluttes med Mendelssohns sonate i f-mol. Denne sonate har 4 satser. Bygget op over tema fra en melodi Mendelssohn selv komponerede. Den afsluttende virtuose finalesats bygger temaet op i fejende appegioer og er en storladen afslutning på koncerten.

Koncerten varer 30 min og der er gratis adgang.