Opdag det improviserede

Koncert med Violin og Orgel

Tirsdag den 17.juli 2018 kl. 19.30 er der koncert med 2 spændende musikere fra Wien, Jolanta Sosnowska, som spiller på 2 forskellige violiner og Robert Kovács på orgel.

Den ene del af programmet er et barokprogram med komponister som har haft hjemsted i Wien,Schmelzer, Matteîs og Vivaldi. Disse arbejdede ved det Imperiske hof i Vien. Dette blev Vivaldis sidste arbejdssted idet han døde i Vien i 1741. Af Vivaldi spiller de bl.a. sommeren fra ”De fire årstider”.

Af den nulevende Estiske komponist Arvo Pärt skal vi høre hans store stykke for violin og orgel (oprindeligt orkester): Fratres. Organist Robert Kovács har vundet flere internationale orgelkonkurrencer. Bl.a. i improvisation. Koncerten afsluttes med en improvisation. Tema for improvisationen vil blive fortalt inden han går i gang.

Jolanta Sosnowska spiller på to violiner til denne koncert. Den ældste er et original instrument, barokviolin, fra 1770 bygget af Johann Joseph Ficker i Marknuekirchen, Saxen, Tyskland. Den anden romantiske violin er bygget af Samuel Nemessányi I Budapest 1870. Denne violinbygger er blandt top 60 af vigtige violinbyggere 16-19 århundrede. Og den mest berømte Ungarske Violinbygger gennem tiderne.

Entré 100 kr. Koncerten er en del af Vendsyssel festival.